Snapchat – et selskap i vekst

Facebook er uten tvil verdens største sosiale nettverk med hele 1.59 milliard aktive brukere i måneden (https://en.wikipedia.org/wiki/Facebook). Med stigende inntekt, brukere og flere oppkjøp (F. Eks. Instagram, Whatsapp) er det vanskelig å konkurrere mot Facebook. Så hvordan klarte akkurat Snapchat å bli så stor? Evan Spiegel, CEO av Snapchat, avslå Facebooks bud om oppkjøp på ca 25 millarder kr (nåværende kurs). Avslaget rystet mange, som mente dette var idioti. Men, i etterkant har nettopp dette avslaget vist seg å være gull verdt. Snapchat har vokst betraktelig siden da, og er i dag verdsatt til mellom 83 – 166 milliarder kr etter dagens kurs. De siste rapportene anslår at Snapchat har rundt 100 million daglige brukere (http://fortune.com/2015/02/19/snapchat-worth-19-billion-more/). Dette er bare anslagsvis, ettersom denne informasjonen ikke er tilgjengelig for offentligheten. Facebook ligger fortsatt milevis foran Facebook, med ca 15 ganger så mange brukere, men det er ingen tvil om at Snapchat fortsatt har et enormt vekstpotensial. Med muligheten for en nærliggende IPO (http://www.nasdaq.com/article/inside-snapchat-the-best-upcoming-tech-ipo-cm541064), vil dette kunne gi mye sårt trengt kapital som vil kunne bedre konkurransedyktigheten til Snapchat.

Snapchat-flashy-features

Hvis vi ser på den voksene brukerbasen (de 18 år og eldre) til Snapchat, var 45% av de mellom 18 – 24 år i desember 2014, noe som var betraktelig høyere enn de andre store sosiale nettverkene (ttp://uk.businessinsider.com/update-a-breakdown-of-the-demographics-for-each-of-the-different-social-networks-2015-6?r=US&IR=T). Dette viser at Snapchat er godt brukt blant de yngre, men taper terreng til de eldre. Siden Snapchat er en relativt ny app i forhold til mange av konkurrentene, er det kanskje ikke så rart at de eldre generasjonene ikke er kommet til Snapchat enda. De bruker tross  alt litt lengre tid til å adoptere ny teknologi. Det er ingen tvil om at Snapchat vil kunne øke deres brukermasse dramatisk ved å lure til seg en større andel av de eldre, så her er det rom for forbedring. Man kan argumentere for at Snapchat ble stor nettopp på grunn av fraværet av de eldre. Det var en plass hvor ungdommen kunne være for seg selv, siden de eldre begynte å innta Facebook. Men, personlig tror jeg ungdommen vil fortsette å bruke Snapchat flittig selv om de eldre skulle komme dit. Jeg begrunner dette med  at Snapchat fortsatt vil være veldig lukket. Det er ingen åpen profil man kan gå inn å snoke på, her velger man selv hvem som skal få bildene dine (hvis du ser bort i fra «My Story» funksjonen). Med kontinuerlige forbedringer av appen vil de bare fortsette å dra til seg flere og flere brukere. Med en mulig IPO som vil gi frisk kapital, og store muligheter for vekst i brukerbasen, ser fremtid lys ut for Snapchat.

Referanser

https://en.wikipedia.org/wiki/Facebook

Snapchat valued at $15billion after founder turned down Facebook buy-out

https://en.wikipedia.org/wiki/Snapchat

Why Snapchat is worth $19 billion (or more)

http://www.nasdaq.com/article/inside-snapchat-the-best-upcoming-tech-ipo-cm541064

http://uk.businessinsider.com/update-a-breakdown-of-the-demographics-for-each-of-the-different-social-networks-2015-6?r=US&IR=T

Reklamer

En kommentar om “Snapchat – et selskap i vekst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s